VOG aanvragen digitaal loket

VOG: Verklaring Omtrent het Gedrag.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
elektrisch aanvraagproces.

Hoe werkt het?
Uw VOG binnen één minuut online aanvragen.


€40,35 excl Dienst Justis 33,85.

In 4 stappen uw VOG aanvragen in Gemeente Rotterdam.

 • #1. Vul het formulier in.

  Zorgvuldig het formulier invullen.

 • #2. Justis stuurt een mail.

  Bevestig uw aanvraag online.

 • #3. Bevestig uw identiteit.

  Verifieer uw aanvraag online.

 • #4. Uitslag per post.

  Dienst Justis verwerkt uw aanvraag.

– Zonder bezoek aan het gemeentehuis
– Binnen enkele minuten aangevraagd
– Binnen één werkdag bevestiging
– VOG thuis geleverd via de post

Begin hier met het aanvragen van uw VOG


Verwerkingskosten indienen officiële VOG verklaring: €40,35
excl. leges kosten Dienst Justis 33,85

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Om aan de slag te kunnen met een nieuwe functie, vragen de meeste bedrijven om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Hieraan kan uw toekomstige werkgever zien dat u in het verleden niet in aanraking bent geweest met Justitie.

Aanvragen van een VOG

Tijdens het aanvragen van uw VOG is het belangrijk dat u het formulier zorgvuldig invult. Van zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, zetten wij uw aanvraag klaar bij Dienst Justis.

Dienst Justis verwerkt uw aanvraag en u ontvangt hiervan een bevestiging met een unieke code waarmee u uw aanvraag kunt bevestigen.

Nadat u uw aanvraag heeft bevestigd, dient u het te verifiëren. Vervolgens wordt u gescreend door Dienst Justis en ontvangt u thuis via de post de uitslag.

vog aanvragen

Uw VOG elektronisch aanvragen

Wist u dat het digitaal aanvragen van een VOG veel sneller is? Wanneer uw (toekomstige) werkgever om een VOG vraagt van u, kunt u het binnen één minuut online aanvragen. De screening wordt gedaan door de officiele instantie Dienst Justis. Start het online aanvraag process om elektronisch uw VOG aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Waar dient een Verklaring Omtrent het Gedrag voor?

Zodra u een aanvraag doet voor een VOG, doet Dienst Justis een onderzoek naar uw justitiële geschiedenis. Bijna alle bedrijven vragen om een VOG. Voor sommige functies is het zelfs verplicht om een VOG aan te vragen. Hieruit blijkt dat het uitvoeren van uw toekomstige functie geen belemmering vormt voor de samenleving.

VOG Aanvraag Starten

Wie zorgt er voor de screening?

De screening wordt gedaan door Dienst Justis. Dienst Justis is een officieel onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en als enige bevoegd om te screenen voor een Verklaring Omtrent het Gedrag.

VOG Aanvraag Starten

Wat houdt een screeningsprofiel in?

Hierbij wordt er gekeken of iemand eerder in aanraking is geweest met justitie. Indien dit het geval is, wordt er beoordeeld aan de hand van de geselecteerde screeningsprofielen of het uitoefenen van de aangegeven functie een belemmering kan vormen voor de samenleving. Aan de hand van de beoordeling wordt er besloten of de VOG wordt afgegeven.

Let op: Dienst Justis zal de officiele VOG aanvraag beoordelen en afgeven.

Dienst Justis heeft het selecteren van een screeningsprofiel gemakkelijker gemaakt door Algemene Screeningsprofielen te ontwikkelen. Weet u niet (zeker) op welke screeningsprofielen u gescreend moet worden voor de functie? Geen zorgen! Wij kunnen deze voor u selecteren. Tijdens het aanvragen van uw VOG kunt u aangeven dat u niet weet op welke profielen u gescreend wilt worden. Hier zijn geen extra kosten aan verboden.

VOG Aanvraag Starten

Wat kost het aanvrargen van een VOG via hetvogbureau.nl?

De totale kosten voor het aanvragen van een VOG via ons bedraagt in totaal €74,20. De betaling gebeurd in twee termijnen. U betaald tijdens het aanvragen de verwerkingskosten van €40,35. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag binnen één werkdag voor u klaar bij Dienst Justis. Vervolgens ontvangt u hiervan een bevestiging. Hiermee kunt u uw aanvraag door middel van uw DigiD bevestigen en betaalt u de resterende kosten van €33,85 aan Dienst Justis. Uw aanvraag is dan voltooid en wordt in behandeling genomen door Dienst Justis.

VOG Aanvraag Starten

Hoelang duurt het om een VOG aan te vragen?

Het aanvragen van een VOG is binnen enkele minuten gebeurd. Zodra u de aanvraag heeft voltooid met uw DigiD, neemt Dienst Justis uw aanvraag in behandeling. Als het blijkt dat u niet in aanraking bent gekomen met justitie, krijgt u meestal binnen veertien dagen uw VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) thuis opgestuurd via de post. Indien u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd, is een onderzoek noodzakelijk. Er moet worden besloten of de screeningsprofielen waarop u gescreend wordt geen belemmering zal vormen. Dit kan zes tot acht weken duren.

VOG Aanvraag Starten

Hoe krijg ik mijn VOG verklaring?

Uw VOG wordt naar uw persoonlijke adres toegestuurd die bekend staat bij het gemeentehuis. Het is dus niet mogelijk om uw VOG digitaal te ontvangen.

VOG Aanvraag Starten

Kan ik mijn aanvraag nog annuleren?

Indien wij uw aanvraag niet hebben verwerkt, kunt u het nog annuleren. Van zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt, vervalt uw herroepingsrecht, omdat wij het aanvraagproces hebben gestart en daarmee onze diensten al hebben geleverd.

Toch zijn wij van mening dat een goede dienstverlening van belang is. Bent u ontevreden over onze dienstverlening?

U kunt ons gerust contacteren. Wij komen graag samen tot een oplossing.

Contact

Werkt hetvogbureau.nl namens de gemeente?

Nee, wij werken niet namens de gemeente of voor de overheid. Wij zetten de aanvraag voor u klaar bij Dienst Justis, de officiële instantie voor het aanvragen en afgeven van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

VOG Aanvraag Starten

Kan hetvogbureau.nl mijn justitiële geschiedenis inzien?

Nee, Dienst Justis is de instantie die uw gegevens kan inzien en dit ook zal beoordelen.

VOG Aanvraag Starten

Wanneer komt mijn herroepingsrecht te vervallen?

Uw herroepingsrecht komt te vervallen nadat wij uw aanvraag hebben verwerkt en hebben klaargezet bij Dienst Justis. Zo hebben wij onze diensten als intermediair geleverd.

VOG Aanvraag Starten

Kan ik een VOG Aanvragen als ik een strafblad heb?

Bent u in het verleden in aanraking gekomen met justitie? Dienst Justis hanteert een terugkijktermijn.

  • Voor jongeren onder de 23 jaar: Twee jaren, bij een zedendelict of zwaar geweldsdelict wordt er een terugkijktermijn van vijf jaar gehanteerd.
  • Voor volwassenen ouder dan 23 jaar: Terugkijktermijn van 4 jaren.

VOG Aanvraag Starten

VOG aanvragen zonder afspraak bij de gemeente.

Voor het aanvragen van uw VOG is een afspraak bij de gemeente niet nodig. Bespaar op deze wijze kostbare tijd en moeite. Zo kunt u uw Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) direct online aanvragen. Vul zorgvuldig uw gegevens in en bevestig vervolgens uw VOG aanvraag per mail. Dienst Justis, de officiële instantie verantwoordelijk voor het screenen van de VOG houdt u op de hoogte van de beslissing.